WHEN SUNDAY COMES – 07.08.06

Når jeg skriver «Hønefoss» og søker på nettsiden Google får jeg følgende treff: – et parkert domene – et webkamera over Søndre Torg (oppdatert hvert minutt)– et webkamera over Nordre Torg (også oppdatert hvert minutt)– glimt av Nordre Torg (faktisk oppdatert 15 minutter inn i fremtiden. Fiffig løsning)


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Når jeg skriver «Hønefoss» og søker på nettsiden Google får jeg følgende treff: – et parkert domene

– et webkamera over Søndre Torg (oppdatert hvert minutt)
– et webkamera over Nordre Torg (også oppdatert hvert minutt)
– glimt av Nordre Torg (faktisk oppdatert 15 minutter inn i fremtiden. Fiffig løsning)

Det blir utvilsomt et vemodig øyeblikk på Marienlyst i kveld. Kenneth Karlsen legger opp og tar farvel med sitt kjære Gamle Gress etter femten sesonger med tjeneste i Strømsgodset. 288 kamper er sorg, tårer og bitre nederlag – seire, tårevåt begeistring og majestetiske øyeblikk. Kort sagt minner som aldri dør og som alltid vil leve. Det har blitt sagt og skrevet mye om vår kjære KK de siste dagene og fotnotene er nærmest for minneord å regne. Fullt så dramatisk er det heldigvis ikke, men Kenneth Karlsen har skrevet sitt navn inn i klubbens tradisjonsrike historiebøker for alltid og det er naturlig at en liten del av klubben dør – når en kjempe abdiserer. Spør Jostein Flo. Han er enig i det. Vi kaller det respekt og hyllest. Kenneth Karlsen representerer det fotballfans over hele verden elsker å ha i sitt eget lag. En lokal gutt som spiller for laget fra byen der engang fødtes. En gutt som spiller for drakta, for deg og for meg. En gutt som er en av oss. En gutt som spiller for sitt eget lag. Og som i senere år har båret kapteinsbindet med stolthet og ærbødighet i opp- og nedturer. Fotball er passion.
Det kommer man aldri utenom. Derfor er stunder som i dag viktige. Men følsomme.

Vi er kanskje ikke størst og best, men det er et ekte engasjement i klubben vår.
Vi er glade i spillerne våre.

Men nå er det altså slutt. Vi har den beste forsvarsrekka i divisjonen og Kaptein Karlsen har vel innsett at veien til førstelagsfotball virker fjern. Tider kommer og tider går i fotball. Nå er tiden er inne for at andre overtar arven etter KK og bringer Strømsgodsets stolte historie mot nye triumfer – og inn i nye epoker. En æra er over.
Men i våre hjerter vil du alltid være der. Som en av de aller største.

Leve KK.
Vi glemmer deg aldri.

Vi har profiler, helter og store navn.
Stjerner vil komme og stjerner vil gå.
Byen er Drammen og drakta er Blå.

Slik lyder Herrens ord.
Amen.

C.S