SUPPE PÅ SPIKER – 03.07.06

Klubben har lagt bak seg en strålende vårsesong og det skulle bare mangle om det ikke var takhøyde for en markering. Jeg håper at Strømsgodset fortsetter å belønne gode prestasjoner – til sin tid. Idrettsutøvere nyter alkohol de også, men naturligvis i langt mindre grad enn andre arbeidere.


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Klubben har lagt bak seg en strålende vårsesong og det skulle bare mangle om det ikke var takhøyde for en markering. Jeg håper at Strømsgodset fortsetter å belønne gode prestasjoner – til sin tid. Idrettsutøvere nyter alkohol de også, men naturligvis i langt mindre grad enn andre arbeidere. Det blir derfor litt patetisk når enkelte vil lage skandaler og fyllehistorier ut av noe – som politiet påpeker – var en helt problemfri kveld. At Drammens Tidende publiserer saker på bakgrunn av hva anonyme identiteter enes om på et debattforum er etter mitt skjønn ikke annet enn ei ripe i lakken, for en ellers så reflektert, troverdig og proaktiv sportsredaksjon.

Synes dog det er spesielt at styremedlem i Strømsgodset, Lise Christoffersen, dolker sine egne i ryggen og trekker konklusjoner på bakgrunn av enkeltuttalelser fra en og annen hotellgjest eller en formålsløs forbipasserende som Drammens Tidende tilfeldigvis var i kontakt med påfølgende dag. Påfallende at en så dyktig, mangeårig og profilert politiker/ordfører lar seg forføre av avisas vellykkede forsøk på å lage tabloide førstesider. Jeg kan ikke med min beste vilje begripe hvordan en avslutningsfest skal kunne rokere ved SIF-spillernes roller som forbilder for yngre. Hvor naive skal vi være i dette landet? For noen vil jo også politikere være forbilder. Jeg satt jo selv og fulgte valgsendingene på TV i fjor høst. Politikere fra Arbeiderpartiet ble intervjuet etter tur og man kunne vel trygt konstantere at det ikke bare var vann i glassene på valglokalene i hovedstaden. Og det var vel alt annet enn lettmelk Terje Søviknes hadde drukket på FRP’s landsmøte den famøse kvelden for noen år tilbake?

Nei.
Dette er så typisk norsk at det er for dumt. Jeg tror folk tar dette for hva det er. En fest for å markere en vellykket vårsesong som har gledet veldig mange drammensere.
Javel – så serverte man alkohol ombord i båten. Også ble det spilt musikk på en ghettoblaster og spillerne valgte faktisk å synge med på et par av klubbens vakre låter. Å synge i lystig lag er vel ikke noen tarvelig aktivitet blant kamerater? De hadde det moro og jeg er på generelt grunnlag tilhenger av aktiviteter som skaper harmoni og styrker samholdet på arbeidsplasser.

I festlig lag er det selvsagt lett å bli høyrøstet og det var kanskje derfor Politiet kom. Det er sikkert ikke alle som foretrekker at 20 mannfolk synger Gamle Gress som sovemedisin.
Jeg hadde forstått det tabloide oppslaget dersom Robert Holmen hadde brukket armen på purken og kastet han til vanns. Eller løftet båten opp på land og egenhendig dyttet den inn i hotellresepsjonen. Men det skjedde ikke.

Så hva skjedde egentlig?
Ingen ting. Suppe på spiker kaller Vidar Davidsen dette.
Da er vi i alle fall enig i noe, Vidar.

God Kamp!

C.S