REIS OPP OG SYNG – 28.08.06

Vi er vel litt i underkant av det antallet, men vil kare oss godt over 4000 i snitt – etter hjemmekampene mot Bodø Glimt og Ålesund. Mot sistnevnte tror jeg vi kommer til å se 7-tallet på Marienlyst for første gang siden 1999. Ingen tvil om at det


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Vi er vel litt i underkant av det antallet, men vil kare oss godt over 4000 i snitt – etter hjemmekampene mot Bodø Glimt og Ålesund. Mot sistnevnte tror jeg vi kommer til å se 7-tallet på Marienlyst for første gang siden 1999. Ingen tvil om at det svinger av Guttene fra Gulskogen. Men engasjementet, trykket og rammen kan og bør bli enda bedre.

Marienlyst er veldig intim og jeg synes ikke drammenspublikummet (vi) er flinke nok til å utnytte den akustiske kapasiteten stadion faktisk besitter. Det er lov å reise seg opp på langsidene også. Det er heller ikke forbud mot klapping, synging, skriking og annen banebrytende oppførsel på verken DT-, eller OKK-tribunen. Jeg savner rett og slett mer initiativ fra langsidene. Jeg kjenner mange av sponsorene i Strømsgodset og jeg tror faktisk vi har landets mest engasjerte sponsorer. Det er ekte passion i både Gull, Sølv og Bronseklubben og mange av de står ikke noe tilbake for oss i GodsetUnionen når det gjelder engasjement og lidenskap for denne klubben. Gamle Gress spilles noen minutter før kampstart og både tekst og tone er kjent for de aller fleste av oss. Hvorfor ikke jalle med? Vi kan vel åpne kjeften selv om vi ikke har konsumert åtte halvlitere og ei kvartflaske St. Hallvard? Det er ikke flaut å vise engasjement på fotballkamp.
Hvis du synes det er du i så fall på feil sted. Utfordringen venter på dere. Ta den!

Ovennevnte gjelder også GodsetUnionen. Buskerud Storsenter-tribunen er jo i utgangspunktet for medlemmer av GodsetUnionen. Jeg vil anslå at 85% av de som har sin faste plass på denne tribunen er medlemmer av supporterklubben. Dog er det altfor mange som sitter. Og i forhold til antallet som befinner seg på tribunen er det altfor få som faktisk står og synger. Vi er på fotballkamp og ikke på teater. Supportere står og synger på fotballkamp. Mer er det ikke å si om den saken. Så folkens: Reis dere opp! Syng!

Et tiltak GodsetUnionen ønsker å vurdere er å fjerne setene på tribunen. Formålet er selvsagt at kortsiden skal forbeholdes stående og syngende fans av Strømsgodset. GodsetUnionen ønsker også å bli større og bedre og det er naturlig å se på ulike alternativer for å komme oss dit. Men det er en bra gjeng i de som bidrar og det er ikke mange som synger oss ut på Gamle Gress. Når alt kommer til alt – er det egentlig opp til oss selv. Sangrepertoaret er et av de mest kredible måleinstrumentene som brukes i forhold til å vurdere supportergrupper. Her er vi blant de 2-3 beste i Norge. Så er det noen områder vi skal jobbe knallhardt med, for å bidra i enda større grad for alle som til en hver tid spiller ute på banen. Og for at alle dere som besøker Marienlyst skal få en minneverdig opplevelse – også fra tribunene.

Og….Er du fortsatt ikke medlem av GodsetUnionen?
Send SMS til 1960

C.S