FAGERMO – MANNEN, MYTEN OG MENNESKET – 20.08.06

Det er ikke i ferd med å rable for meg og etter å ha fulgt Strømsgodset lenge er det vanskelig å bli historieløs. Jeg mener faktisk dette på ramme alvor. Vi har spilt 42 fotballomganger siden serien startet. Vi har vært best i over 35 av omgangene. Den


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Det er ikke i ferd med å rable for meg og etter å ha fulgt Strømsgodset lenge er det vanskelig å bli historieløs. Jeg mener faktisk dette på ramme alvor. Vi har spilt 42 fotballomganger siden serien startet. Vi har vært best i over 35 av omgangene. Den statistikken er det ingen av konkurrentene våre som er i nærheten av. Guttene har spilt fotball sammen i litt over et halvår og er jo som et nyfødt barn. Som bare skal vokse, bli større, sterkere og slå enda bedre fra seg.

Investorene har fått ros for frigjøre kapital som faktisk muliggjør denne drømmen vi befinner oss i. For det er en drøm. I fjor på dette tidspunktet var jeg redd for å rykke ned i 2. divisjon. Ikke la det være noen tvil. Våre klubbeieres inntreden er helt avgjørende for den sportslige oppturen Strømsgodset opplever. Vi har et utrolig godt fotballag som det i øyeblikket er en drøm å følge Norge rundt. Takk til alle som har bidratt. Dere vet hvem dere er.

Midt oppe i det hele har vi en arbeidsleder som jeg til de grader lar meg imponere av. Dag-Eilev Fagermo er landets mest spennende trener, uttalte Jostein Flo da mannen med den beskjedne hårmanken ble ansatt i fjor høst. Jostein Flo har 120 goaler på 180 kamper i Strømsgodset. Det er en så vilt bra prestasjon at han burde fått monopol. På hva sier du?
På alt sier jeg. Selv på meninger. Uansett var det nok noen som rynket på nesen da en småkorpulent (Sorry DEF, men du var slankere før du dro på ferie og jeg opererer med tilbakevirkende kraft) mann med umiskjennelig røst ble introdusert som Messias. Vi er godt vant med taleføre trenere i Godset og Fagermo var ikke noe unntak. Den store forskjellen var dog hans ufravikelige synspunkt i forhold til spillestil. Følgelig også spillertyper og rollefordelinger. I tillegg satte han Strømsgodset Toppfotball i et bredere og mer langsiktig perspektiv i forhold til å stille krav til blant annet talentutvikling og treningsforhold. Resultatet av dette er Bjørn Petter Ingebretsen og nye treningsfasiliteter på Gulskogen.

Over tid er jeg villig til å påstå, at et solid økonomisk fundament, er helt avgjørende om man vil lykkes i toppfotball. Samtidig finnes det mange eksempler på at ressurssterke klubber ikke opplever nevneverdig grad av suksess. I forhold til å hente spillere er det mange små og store variabler som må stemme for å skape et godt fotballag. Her har Dag-Eilev vært kynisk og ekstremt dyktig. Han har hentet spillere som blir gode av å spille i Strømsgodset – og som gjør Strømsgodset gode ved å spille her. Tung setning, men jeg tror det ble riktig. Du har kombinasjonen av renommerte spillere du vet hva står for, spillere med ekstreme ferdigheter og spillere som får utløst sitt potensial i kraft av det å bli satt i system. Dette er noen av mange eksempler på at vi er i ferd med å skape et lag. Fotball er et kollektiv der alle må bidra for å skape resultatene. Ovennevnte er stor grad av taktisk klokskap og forståelse. Det forteller om oversikt over spillermarkedet og ikke minst evnen til å overføre tanke til handling på treningsfeltet.

Ta vel i mot Thomas Sørum i kveld. Sørum fikk etterlengtet tillit av AJ i fjor og fikk sitt definitive gjennombrudd i SIF-drakta. Til tross for at han nå er på utlån til MS Oslo, skal vi ikke glemme at han fremdeles er vår eiendom og skal behandles som en av oss.

C.S