STADION – 30.05.06

Det er ikke mer enn 4-5 år siden Marienlyst Stadion var et av de flotteste anleggene i Norge. Og rent subjektivt er det jo det fortsatt – og det vil det alltid være – men når vi ser hva som skjer rundt i andre klubber er det ingen


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Det er ikke mer enn 4-5 år siden Marienlyst Stadion var et av de flotteste anleggene i Norge. Og rent subjektivt er det jo det fortsatt – og det vil det alltid være – men når vi ser hva som skjer rundt i andre klubber er det ingen tvil om at Gamle Gress er i ferd med å bli avleggs. Dagens fotball handler om mer enn gode fotballspillere og grønne gressmatter. På mange måter kan man si at behovet for endringer øker i takt med klubbens prestasjoner. Følgelig må også Marienlyst evalueres parallelt med de ambisjonene klubben setter seg. Fotballen utvikles. Så også Strømsgodset.

Bytte av stadion eller geografisk forflytting har jo faktisk blitt ganske vanlig for fotballklubber. Manchester City har allerede flyttet, Arsenal forlater Highbury og Liverpool vurderer å skifte ut sitt Anfield Road. Og slikt er sjelden ukomplisert. Tenkt deg selv om vi aldri mer skulle spille hjemmekamper på vårt kjære Gamle Gress? På denne banen har vi hentet alle klubbens pokaler, vi har spilt E-cup og vi har rykket opp og ned. Det er mye følelser, minner og kjærlighet knyttet til et fotballstadion og vår lekestue er intet unntak. Landets desidert beste fotballsang er jo en hyllest til nettopp – Gamle Gress. Sånt gjør det veldig vanskelig å skille mellom de følelsesmessige vurderingene og de rasjonelle vurderingene. Det viktigste er å komme til en felles forståelse av hva som er best for SIF.

Stavanger, Ålesund og Molde har alle tilnærmet flunkende nye hjemmebaner. På Åråsen i Lillestrøm har man totalrenovert nesten hele stadion. Felles for alle er at de har hatt en publikumsvekst på 30-50%. Det er snakk om betydelige merinntekter og det samme vil vi oppleve i Drammen dersom et nytt stadion bli realisert. Og et nytt stadion vil blant annet bety lokaler for næringsliv og flerbruksmuligheter som f.eks konserter, kongresser, arrangementer etc. I flere europeiske klubber er dette en helt avgjørende inntektskilde.

Tom Saxegaard blåste virkelig liv i debatten med sin fuktige drøm om et stadion midt ute i Drammenselva. Nå kjenner ikke jeg til hva som får Saxegaard til vete i buksene, men et fotballstadion med den plasseringen ville jo definitivt blitt et majestetisk skue i byen vår. Jeg har ingenting å utsette på plasseringen, men ser helst at fotballstadionet vårt ikke ser ut som Kielferja. Det skal være storslått, prangende og rojalistisk – det skal være Strømsgodset. Uansett vil jeg beundre viljen, visjonene og pågangsmotet. Det er nok et bevis på at det satses i Drammen og at man skal gjøre alvor av Strømsgodset.

Rent sportslig er vi på vei. Godt på vei. Avslutningsvis blir jeg nødt til å nevne bragden i Nordlandshallen. Unnskyld uttrykket – men vi er rett og slett jævlig imponerte.

God Kamp!

C.S