ILLOJALITET

Når det gjelder det min holdning til det norske landslaget er min oppførsel kritikkverdig. Jeg lar meg kun rive med når landslaget er i medgang og ved spesielle begivenheter. Norge mot Portugal i en viktig kamp er interessant og engasjerende. Privatlandskamper eller mindre viktige kvalikkamper bryr meg minimalt.


Av GU-Media.
Publisert: 26. mai 2022.

Når det gjelder det min holdning til det norske landslaget er min oppførsel kritikkverdig. Jeg lar meg kun rive med når landslaget er i medgang og ved spesielle begivenheter. Norge mot Portugal i en viktig kamp er interessant og engasjerende. Privatlandskamper eller mindre viktige kvalikkamper bryr meg minimalt. Ergo er jeg en kravstor tilskuer som kun deltar på festen når det passer meg selv, totalt uten hverken samvittighet eller omtanke for laget jeg støtter når jeg gidder.

Tribunerøsten misliker medgangsupportere.

For landslaget og fotballforbundet er ikke dette noen katastrofe. De har en solid økonomisk plattform og har inngått langsiktige og lukrative sponsoravtaler med flere av de største aktørene i norsk næringsliv. Selvsagt ønsker de folkefest og en stemningsfull ramme rundt alle kampene landslaget spiller på Ullevaal, men deres eksistens avhenger ikke av å fylle stadion kamp etter kamp. Slik er ikke situasjonen for Strømsgodset, snarere tvert i mot. SIF er avhengig av at hver enkelt en av oss viser et ekte engasjement og støtter opp om Drammen og omegns stolte flaggskip.

Det skuffer meg enormt og gjør meg bekymret at det finnes så mange som ikke innser alvoret og viktigheten av dette. Grunnen til det er at jeg vet hvor kort veien er fra suksess til fiasko med Strømsgodset. Hvem hadde trodd vi skulle rykke ned kort tid etter den gode 97-sesongen? I flere sesonger nå har vi fått enormt mye ut av et relativt begrenset budsjett sammenlignet med konkurrentene våre. Dessverre har vi ingen garanti for at Flo og co vil fortsette å gjøre gull av gråstein.

Et Strømsgodset-lag i fremgang og medgang fenger og engasjerer utallige mennesker i hele regionen. Alt for mange ramler av så fort vi møter litt motgang eller begivenheter a la cupfinale eller e-cup uteblir. Veien tilbake til 1. divisjon og kvalitet a la 2004-sesongen er kortere enn du tror. Ha dette i bakhodet neste gang du spør kompisen din, han som var så hysterisk for å få tak i cupfinalebillett i fjor, om han skal være med på kamp og han sier han foretrekker sofaen fremfor Marienlyst.

Syng høyt, syng Strømsgodset!
God kamp.