GODSETUNIONEN OG GU-TIFO 2016!

GODSETUNIONEN OG GU-TIFO 2016!

Ta en titt på årets oppsummering av tribunelivet. Hva kan bedres? Vi er åpne for forslag! GodsetUnionen og GUTIFO 2016 – sett fra mitt ståsted. For å starte litt borte fra selve tribuneopplevelsene er det mange personer som fortjener en takk for innsatsen 2016. GUTIFO leverte varene gang


Av GU-Media.
Publisert: 26. mai 2022.

Ta en titt på årets oppsummering av tribunelivet. Hva kan bedres? Vi er åpne for forslag!

GodsetUnionen og GUTIFO 2016 – sett fra mitt ståsted.

For å starte litt borte fra selve tribuneopplevelsene er det mange personer som fortjener en takk for innsatsen 2016. GUTIFO leverte varene gang på gang. Vi har flere sentrale personer vi ikke kunne klart oss uten, samt en meget begavet tegner som befinner seg på tribunen nede ved capotårnet. Vi er også dønn avhengige av at folk følger instrukser og informasjon som blir gitt med tanke på tifo-show. Alle bidrar til at shownene skal bli best mulig. Med noen få unntak ble det veldig bra. Takk alle sammen! Dere ser sammendrag av showene i årsfilmen 2016.

Årsflilmen 2016 ser du her!
Tribunelivet var som en berg- og dalbane. GodsetUnionen er svake i motgang. Ja, det er rett og slett pinlig til tider. I medgang er vi i norgestoppen.
Totalt sett, hvor havner vi da? Har vi en vanskelig tribunestil i motgang? Her må vi gå i oss selv folkens. Samtidig tar jeg igjen opp fjaset fra enkelte om å ta ned flaggene, samt folk som blir sure fordi det kommer opp spontanbannere som for eksempel «Ny identitet – ny logo». Minner om at tribunen vår er en supportertribune. Liker du det ikke kan du sette deg på langsidene. GU-tribunen er og skal være en levende tribune!

Så, tilbake til sesongen 2016!

Sesongstarten mot SK Brann startet med et brak. GUTIFO leverte, etter min- og vår mening, tidenes tifo-show på Marienlyst (Blå Magi). Tribunekampen var også meget bra. Capo-tårnet fikk sin debut og GU leverte varene. Samtidig var det en bra kamp tribunemessig mot Brann sine supportere som hadde tatt turen fra Bergen. De leverte tifo-show ved innmarsj, og et godt stikk ved pause «En ting til felles – begge hater Mjøndalen» (ANTI3050). Godt svina holder seg der de hører hjemme.

Capo-tårnet:  

Første bortekamp tok vi turen til Trondheim. Det var god stemning i gatene med sang og pyro, før vi leverte et konfetti-show som smurte inn hele Lerkendal-matta. Perfekt! Tribunekampen tapte vi mot et meget sterkt hjemmepublikum. Bortetribunen på Lerkendal er en av de vanskeligste i Eliteserien, uavhengig av organisering. Det som gjør at de har suksess er en tromme som alle hører, og som setter takten for verbal støtte. Godkjent+ på Lerkendal!

IMG_0198
IMG_0199

Haugesund hjemme. Her ser vi starten på hvor dårlig laget på banen er i 2016. GUTIFO holdt koken oppe med en fantastisk røyk/blinkers show. Godkjent. 

Stabæk borte. GUTIFO leverer sin beste borte-tifo med «Norges vakreste». Tribunekampen på Nadderud er jo vanskelig med mindre du ikke har en tromme som kan holde takten og folket samlet. Uansett hvor du plasserer forsangere så er denne tribunen vanskelig. 

Vålerenga hjemme. Årsbeste på tribunen etter min mening. Helt sinnssykt til tider. GUTIFO med bannere «Frihet for Ultras» og etter kampen «Senket i Drammen som st. Hallvard». Kampen i seg selv gjør selvsagt tribunelivet enda bedre da vi snur kampen fra 0-2 til seier. Elektrisk stemning!  

Stemningsfilmen fra kampen!

GodsetUnionen møter opp på trening etter elendige resultater på banen. Brukbart oppmøte – bra pyro-show. Kred til alle som møtte opp!

IMG_0203
IMG_0202

Avduking av Steinar Pettersen. GUTIFO fyrte av noen bluss og røykbomber i det duken gikk av. Veldig bra opplegg rundt hele avdukingen. Morsomt å få oppleve! 

Start hjemme. GUTIFO kjører på med nytt røyk-show. Den venstre siden av capo-tårnet dekkes i hvitt, mens høyre side dekkes i blått. Samtidig brukte vi konfettirør på hele tribunen, noe som viser seg å være JÆVELIG vanskelig for folk å følge når de skal fyre av. Følg med på signal, folkens. Vi som står bak blir oppgitt når vi bruker tid og energi på dette, og enkeltpersoner fjaser det vekk. Uansett et brukbart resultat. 

16. mai og Sarpsborg hjemme. Den gamle langsiden får utdelt mosaikk-ark, som skal forme striper, og vi ba speaker om å gi beskjed om når arkene skulle holdes opp. Det fungerte delvis da arkene dessverre ble tatt ned før spillerne ankom banen. På GU-tribunen ble det plassert ut norske flagg som symboliserer vår nasjonaldag.1000 kasteruller og konfetti i alle former ble delt ut. Nok en gang følger ikke folk med på når ting skal fyres/kastes. Stryk-karakter til GU-tribunen (Følg med på beskjeder!). Den gamle tribunen godkjent pluss! 

Sønderjyske borte. En flott tur, men kanskje litt kjedelig at selve turen endte opp i Danmark, på en stadion med supportere, som gjorde at turen minnet mer om en tur til Sarpsborg enn Europa. GUTIFO hadde laget bannere til kampen, noe som feilet. Kjedelig, men det kan skje. Men det som derimot leverte var oppblåsbart. Alt fra «Barbara» til palmer, noe som symboliserer en tur til Europa. God stemning. PS. Noen som la merke til Bjelleklang i pausen etter Danmark borte?
«Frihet for Barbara». Vi leverte bra tribunemessig, med tanke på tribunen og kamputfall. «We want our penis back». Episk. 

Vålerenga i cupen. Kakemonsteret spiste opp alle tidligere cupmotstandere, og spiste til slutt VIF. Blinkers som lyste opp monsteret bak mens resten av tribunen fikk småflagg. Stemningen var helt kanon – En av de beste og morsomste tribunekampene de siste sesongene. Det virker også som flere bidrar når de får noe i henda. Som for eksempel flagg. Det er gøy! 

Så, stikket som kom i løpet av de første 10 minuttene av kampen. «Ny identitet – ny logo?» Episk igjen.
Ronny Deila og Erik Espeseth blir hentet inn samtidig som de prøvde seg på flere sentrale i Strømsgodset, blant annet Jostein Flo. Twitter eksploderte med fjollete kommentarer fra VIF-fansen. Spot on!

IMG_0208

Video fra kvartfinalen mot Enga!

Kongsvinger hjemme. Stripes, røyk og blinkers. Overraskende hvor bra stripsene ble. Bra folkens! Vi tar med oss det, og glemmer alt annet ved denne kampen raskest mulig.   

I flere av kampene leverte vi store flaggborger og selvsagt bannere.

Vi ønsker å fortsette å skape en enda mer levende tribune. Klapping, hopping, strake armer mm. Sanger som varer over tid med morsomme tekster og melodier. Kanskje vi trenger en tromme for å ta det neste steget? Mange er i mot trommer, mange var i mot tifo en gang også. Jeg var selv motstander av tromme. Men jeg har stått på tribuner og sunget med trommer selv. Det gir mer energi og kreativitet. Tro det eller ei. Hvorfor er Tyskland i toppen når det gjelder alt av tribuneliv? Ultrasgrupper som leverer tifo-show, folk som har gnist og energi. En stil som tillater tribuneliv i samtlige 90 minutter+. Se til Svergie. Fantastiske scener fra tribunene hver helg.

Hva skal til, og hvordan mener du GodsetUnionen skal ta det neste steget? Kom gjerne med innspill og kommentarer!

Vi gleder oss til 2017!

Takk for i år!

Tribunesjef
Truls W. Schøne