FIRE GANGER NORGESMESTER – 16.08.07

Nå skal jeg ikke sitere minneboken til Rune Marthinsen, men vi snakker om øyeblikk som et fåtall av norske fotballklubber har opplevd og ei heller kommer til å oppleve. Vi er blant de største i norsk fotball. Din og min klubb – Strømsgodset! Stabæk har vært meget gode


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Nå skal jeg ikke sitere minneboken til Rune Marthinsen, men vi snakker om øyeblikk som et fåtall av norske fotballklubber har opplevd og ei heller kommer til å oppleve.

Vi er blant de største i norsk fotball. Din og min klubb – Strømsgodset! Stabæk har vært meget gode i år og fortjener all honnør og oppmerksomhet. Effektiv, gjennombruddshissig og sågar underholdende fotball regissert av spillere med nære relasjoner på banen. En som fortjener minst like mye oppmerksomhet som laget – er trener Jan Jönsson. På nærmest rekordfart har han skapt et solid tippeligalag som begeistrer og som attpåtil også presterer. Og kjemper om ligagullet. En konsekvens av dette er jo også at Stabæk besitter noen av tippeligaens aller største profiler. De er simpelthen bedre enn oss. Men kikker vi i bøkene, på merittene og bragdene er Stabæk en kjønnsløs parentes i forhold. For hva er vel en respektabel fotballklubb uten en stolt historie? Beklager Ingebrigt! Du er en bra fyr som sikkert kan mye om strategi- og ideutvikling, konseptuelle rammer, brandmarking, nonverbal communication og public analysis. Jeg lurer forresten på hvem som er favoritten hos jentene i det unge, pulserende og kreative miljøet på Dianmo. Er det Danne Nannskog? Eller er de ulastelige danserotasjonene til Thomas Finstad sårt savnet? Tror uansett ikke Veigar P. Gunnarsson står øverst på ønskelisten. Han blir for butt for råflotte vestkantjenter.

Men altså; I fotball har dere mye igjen. Dere er ikke engang i nærheten av 3050 Mjøndalen.

Mange har sikkert fått nok av at SIF-supportere skryter av historie og tradisjon. Men det har faktisk vært forløsende å ha noe å falle tilbake på de siste årene. Vi er stolte av historien vår og vi er stolte av klubben vår. Det var vi i 1907, i 1970 og det er vi i 2007. Men bæringene forventet sikkert at vi skulle fylle programspaltene med triumfer fra 70-åra. Derfor tok undertegnede en telefon til ei hyggelig dame på Statistisk Sentralbyrå, som vedgikk at det var en noe underlig henvendelse som hadde til hensikt å avdekke hvorvidt det er bærumsgutter eller drammensgutter som faktisk er best rustet. Nedentil altså. Den hjelpsomme damen satt dessverre ikke på noen nøkkeltall som kunne kompensere for det historiske overtaket Strømsgodset tross alt besitter. Så inntil SSB får øynene opp for mer legemlige statistikker får vi fastholde på fotballens durabelige statistikker. Det har vi, om ikke annet, beviser på.

Gjør oss stolte Strømsgodset!
Drakta forplikter – den handler om den.
C.S