BØLGEDALER

Å følge Strømsgodset er som den villeste og mest intense berg og dalbane. Vi er høyt oppe og ekstremt langt nede i løpet av kort tid. Har du vært med i gamet en god stund så vet du at det er sånn det skal være. Det er Strømsgodset


Av GU-Media.
Publisert: 26. mai 2022.

Å følge Strømsgodset er som den villeste og mest intense berg og dalbane. Vi er høyt oppe og ekstremt langt nede i løpet av kort tid. Har du vært med i gamet en god stund så vet du at det er sånn det skal være. Det er Strømsgodset på godt og vondt.

Tusenfryds Thundercoaster er ingenting sammenlignet med livet som SIF-supporter.

En av de mest ekstreme sesongene var i ‘91. Borteseier 0-7 mot Molde, og dagens motstander ble sendt hjem fra Marienlyst med 3-0 i bagasjen. Holdt det til medalje? Holdt det til en plassering på øvre halvdel av tabellen? Nei, det holdt til sisteplass og nedrykk. Ei uke etter at nedrykket var et faktum vant vi cupfinalen på Ullevaal mot Rosenborg og ble Norgesmester i fotball for fjerde gang. Kontrasten var enorm.

Årets sesong har, som vanlig, vært preget av variable prestasjoner både på tribunen og på banen. Etter en formidabel vårsesong preget av flyt og et optimistisk fokus på Europacup ble vi innhentet av hverdagen. Et håp om medalje forsvant på sensommeren samtidig som resultatene uteble.

Interesse går i bølgedaler. Fanziner, som mange var opptatt av og brydde seg om før i tiden, er stort sett utkonkurrert av nettbaserte diskusjonsforum, blogging og andre nymotens oppfinnelser. Selv om det kanskje er en anelse gammeldags vil jeg hevde at det fortsatt er plass til fanzinene i vår mangfoldige supporterkultur. Den type artikler du tidligere kunne lese i Blåmandag har stort sett forsvunnet. Du finner ikke tilsvarende i blogger, på nettsiden vår eller noe slags diskusjonsforum.

Like etter sesongstart i år mottok jeg en mail. Den gjorde meg både glad og trist. Det var fra en bibliotekar ved Nasjonalbiblioteket som lurte på om Blåmandag var lagt ned, i tillegg var de nysgjerrige på planene for fremtidige utgivelser. Når den lite høytidelige blekka gjenoppstår fra de døde en gang skal to eksemplarer arkiveres sammen med annen periodika hos Nasjonalbiblioteket.

Ha dette i bakhodet om du får litt for mye fritid i vinter etter sesongavslutningen.