LOJALITET

Lojalitet er noe de fleste mennesker verdsetter. At folk er til å stole på og er trofast mot de man skal være trofast mot. Det er akkurat slik vi SIF-gutter vil ha det. Ekte og ærlig, ikke brunskjortestil hvor juks og bedrag råder. Derfor beundrer jeg typer som


Av GU-Media.
Publisert: 26. mai 2022.

Lojalitet er noe de fleste mennesker verdsetter. At folk er til å stole på og er trofast mot de man skal være trofast mot. Det er akkurat slik vi SIF-gutter vil ha det. Ekte og ærlig, ikke brunskjortestil hvor juks og bedrag råder. Derfor beundrer jeg typer som Jostein Flo og Alexander Aas som bestandig fremstår som ambassadører for fremragende holdninger.

Tribunerøsten om lojalitet.

Flere av dere husker sikkert episoden fra høsten 2009 da forsvarsklippen skrev et brev til klubben og foreslo å redusere sin egen lønn med drøye 35% samt å forlenge den i ytterligere to år. Beundringsverdig og trolig unikt i en tidsepoke hvor de fleste fotballspillere og grådige agenter kun tenker på å berike seg. Uten å tenke på å gi noe som helst tilbake til klubben som har gjort de til proffesjonelle fotballspillere.

Jostein Flo er en annen hederskar som faller inn i samme kategori. Liten tvil om at en tidligere landslagsprofil med et enormt kontaktnettverk og teft for spillersigneringer er en attraktiv mann for andre klubber i Tippeligaen. Likevel velger Jostein å bli hos oss, og gjøre det han gjør best for klubben han har lært å elske. Ekte og ærlig, akkurat som vi liker det i Drammen.

Dessverre smitter ikke disse holdningene og verdiene over på alle som trer SIF-drakta over hodet. Det har skjedd før, og det vil skje igjen at spillere forlater en klubb i fremgang og utvikling til fordel for en lønnsslipp med høyere tall og supporterkultur a la Håndballens venner. I slike stunder er det viktig å minne seg selv og frustrerte med-supportere om hvordan karrieren til stjernespillere som Steffen Nystrøm og Mattias Andersson har tatt av etter at de forlot Strømsgodset.

Ingen spiller er større enn laget.

Lojal hilsen fra Eirik, som ikke har planer om å forlate hverken Strømsgodset eller GodsetUnionen til fordel for noen andre.