ONCE A BLUE – ALWAYS A BLUE? – 01.09.06

Først av alt er det viktig å innrømme viktigheten av å ha et lokalt lag i 2. divisjon. Foruten Åmot, som vel later til å være en mer naturlig samarbeidspartner for hønefoss, er det lite å ta av seg hatten for i vår hjemlige trikkeserie. IBK, Konnerud, Skiold,


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Først av alt er det viktig å innrømme viktigheten av å ha et lokalt lag i 2. divisjon. Foruten Åmot, som vel later til å være en mer naturlig samarbeidspartner for hønefoss, er det lite å ta av seg hatten for i vår hjemlige trikkeserie. IBK, Konnerud, Skiold, Drafn, Åssiden, Åskollen, Kongsberg osv. er eksempler på klubber som på kort eller lang sikt kjemper om akkurat det samme. Opprykk en divisjon.

Isolert sett kjemper de også om de samme spillerne. Det finnes flere eksempler på spillere som har spilt på flere av de ovennevnte klubbene, uten å ha utviklet seg nevneverdig som fotballspiller. De presumptivt beste lokale spillerne er fordelt på hver sin kant av Buskerud og blir i så måte offer for det faktum at klubbene kjemper under nøyaktig samme vilkår og rammebetingelser.

I en klasse for seg seiler vår gamle rival fra 3050 opp som en soleklar opprykkskandidat. De har allerede kvaliteter som kvalifiserer for spill i 2. divisjon. Hvorvidt et opprykk gagner Strømsgodset er jeg mer usikker på. Historien viser jo at de fleste talentene fra 3050 har valgt andre beitemarker enn Marienlyst Stadion. Jeg vil tro at mange som er tilknyttet den brune klubben ønsker sine talenter til alle andre klubber – enn Strømsgodset. På en annen side fremstår jo Strømsgodset langt mer attraktive enn på mange år og med systematisk arbeid med talentutvikling ligger kanskje forutsetningene bedre til rette enn noen gang.

Samtidig er det vel også ambisjonen om å få Team SIF opp en divisjon? Jeg blir overrasket hvis ikke opprykk er målsetningen for våre rekrutter allerede neste år. Hvor sterkt praktiseres et samarbeid med 3050 da? Hva gjør vi med spillerne som ikke er gode nok for A-laget til Godset? Skal de spille på Team SIF eller 3050? Og hva skjer med kommende talenter i 3050 som kan ha forutsetninger for å spille seg inn på Strømsgodset? Skal det tegnes proffkontrakter over en lav sko, skal de trene med SIF og spille for Team SIF eller bli i 3050? Og så forsvinne til Stabæk? Dette er en vanskelig diskusjon, men i mine øyne er Strømsgodset viktigst. Og jeg forventer at klubben også jobber med å få Team SIF opp en divisjon. Da er det plutselig konkurranse. Igjen.

Kenneth Karlsen har spilt 15 sesonger i Strømsgodset. Jeg forholder meg i skrivende stund til at Kenneth har skrevet kontrakt med de brune og er pr. definisjon mif-spiller. Jeg kommer aldri til å reise spørsmålstegn til KK’s lojalitet og kjærlighet til Strømsgodset. Det vet vi alle. Men det er ikke poenget i denne diskusjonen. Sakens kjerne er at Kenneth Karlsen er den mest lojale klubbspilleren vi har hatt i Strømsgodset. I alle fall i nyere tid. Han er oppvokst til å hate de brune og har selv uttalt at det aldri blir aktuelt å spille i brunt. Noe han altså har gått tilbake på. Rivaliseringen mellom SIF og 3050 er verken større eller mindre i dag – enn da Kenneth kom med disse uttalelsene i Drammens Tidende for to år siden.

Det finnes mange eksempler på spillere som trapper ned i et krampaktig forsøk på å avslutte med stil. De fleste havner på kulen. Jeg tror Kenneth Karlsen fort vil falle ned på det sportslige nivået som 3. divisjon krever. Da sitter vi igjen med en merittert spiller som ikke vil utprege seg nevneverdig, på et nivå han strengt tatt burde være markant. Akkurat det samme vi har opplevd med f.eks Vegard Strøm og Vegard Hansen. Jeg ønsker ikke at folks minner om Kenneth Karlsen skal relateres til slike prestasjoner. Til det betyr han for mye for meg. Men det er nettopp det som kommer til å skje.

Det melder seg flere spørsmål i denne etter hvert så livlige debatten. Spørsmål Kenneth selv kanskje er den eneste som kan svare på. Han valgte å slutte i Strømsgodset pga. manglende motivasjon. Dette til tross for at klubben – i hans tid – kanskje aldri har har fremstått som mer interessant og spennende enn akkurat nå. Hvorfor finner han motivasjon i å bidra til at en annen klubb skal rykke opp? Hvorfor behovet for å avslutte en karriere som utelukkende er tilbrakt i de to øverste divisjonene, og som inkluderer både E-cup og cupfinaler, i 3. divisjon? Og attpåtil i den eneste rivalen Strømsgodset noensinne har hatt? Kenneth Karlsen har til dags dato aldri spilt for en annen klubb enn Strømsgodset IF. Det er et sjarmerende eksklusivt utvalg av toppspillere som er i samme situasjon. Jeg begriper rett og slett hvorfor han, i en alder av 33 år, vil tre ut av denne eksklusive gruppen. Dette handler ikke om forretninger, Kenneth. Det er personlig.

Jeg gjør oppmerksom på at ovennevnte er mine personlige meninger og er nødvendigvis ikke representativt for medlemmene i GodsetUnionen.

C.S