GODSET ER TILBAKE – 23.10.06

Det har selvsagt en sammenheng med at sesongen på mange måter har vært ferdigspilt før sommerferien, med en poengsum som verken kan sende oss ned eller opp en divisjon. For ganske nøyaktig et år siden ramset jeg opp alle kombinertløperne som hadde betydd mest for kombinertsporten. Alt fra


Av GU-Media.
Publisert: 30. mai 2022.

Det har selvsagt en sammenheng med at sesongen på mange måter har vært ferdigspilt før sommerferien, med en poengsum som verken kan sende oss ned eller opp en divisjon. For ganske nøyaktig et år siden ramset jeg opp alle kombinertløperne som hadde betydd mest for kombinertsporten.

Alt fra Johan Grøttumsbråten til Allar Levandi. Dette i Strømsgodsets kampprogram. Jan Høsøien skrev om den lysende fremtiden til Gustav Kjølberg og brukte superlativer som selv Kjølbergs mor ville blitt brydd over å ta i bruk. Rune Marthinsen skrev om hvor mye bedre alt var før i tida. Da trengte dem engang ikke trene – for å vinne gull. I 1970 var vi kanskje best i verden.
Men nå sitter vi her igjen. Klare for Tippeligaen. I 2001 slapp vi inn 73(!) mål i Tippeligaen. Vi rykka med stil og nevnte Marthinsen avsluttet sesongens siste program med følgende ord:
«Denne klubben kommer tilbake igjen. Det gjør vi alltid.»

Vi hadde Ålesund på besøk til seriefinale for to uker siden. Det formelig kokte i byen og jeg har ikke opplevd maken siden vi spilte cupfinale for snart ni år siden. Det var simpelthen en helg i Strømsgodsets vakre farger. Lørdagen ble lang. Kort fortalt serverte vakre jenter i SIF-drakt kalde varer fra landets beste bryggeri, Rune Marthinsen og Espen Jørgensen spilte og mottok hyllest som om de skulle vært det eneste bandet i hele verden. Vi har også blitt fortalt at det var landskamp. Men hvorfor ta til takke med Gamst Pedersen når du kan få Andersson? På søndag fikk vi se verdens vakreste tog anført av glade SIF-mennesker i alle mulige kjønn, størrelser, former og farger, ta søndagsturen fra Bragernes Torg til Marienlyst Stadion. Før avspark fikk tilreisende sunnmøringer oppleve hva fotball handler om da 7000 mennesker sang med på vår eventyrlige hyllest til vårt kjære fotballstadion. Å få oppleve at et fullsatt Marienlyst stemmer i og synger Gamle Gress er det mest majestetiske jeg har opplevd fra en fotballtribune. Jeg kunne egentlig lagt meg ned og dødd. Det er ikke mer å oppleve. Dette er det bare 3-4 lag i hele Norge som får til. Tenk litt på det du som var her – eller ikke var her. Etter et slikt vorspiel kunne vi bare ikke tape denne kampen. Og det gjorde vi heller ikke. Vi vant og vi vant fortjent. Og jubelbruset på Marienlyst kommer jeg aldri til å glemme. Dag-Eilev Fagermo tok mikrofonen fatt etter kampen og takket for en fantastisk støtte fra tribunene gjennom hele sesongen. Folk tørket tårer, gutter klemte gutter og menn kysset menn. Det var rett og slett erotisk på Marienlyst.

Tilslutt vil jeg på vegne av GodsetUnionen takke OKK-tribunen og DT-tribunen for en fantastisk oppvisning mot Ålesund. Dere var helt fantastiske. På vegne av de to nevnte tribunene vil jeg også takke GodsetUnionen for den beste prestasjonen som noensinne er levert på Marienlyst. Det skulle være en tribunekamp. Det var det aldri.

God Kamp!
Tippeligaen – her kommer vi.

C.S