POTETO POTATO

Gammelt hat ruster aldri. Det er sikkert og visst. De som måtte være i tvil fikk servert et tydelig bevis på dette da vi sendte 3050 ut av årets Norgesmesterskap. Oppgjøret var cup-rundens desiderte høydepunkt og var plukket ut av NRK som direktesendt hovedkamp på TV med ymse


Av GU-Media.
Publisert: 26. mai 2022.

Gammelt hat ruster aldri. Det er sikkert og visst. De som måtte være i tvil fikk servert et tydelig bevis på dette da vi sendte 3050 ut av årets Norgesmesterskap. Oppgjøret var cup-rundens desiderte høydepunkt og var plukket ut av NRK som direktesendt hovedkamp på TV med ymse tilhørende reportasjer. Mens enkelte beskrev hatforholdet til Strømsgodset på bakgrunn av at vi var “geitepulere” i beste sendetid, valgte jeg selv å peke på andre årsaker til at vi ikke kommer spesielt godt overens da jeg tok en prat med NRK.

3×3 MIF-hat.

Tv2 kalte det for “Norges Old Firm” og hadde en større reportasje om hatforholdet mellom klubbene i sin sportssending. På selve kampdagen var det nettopp utenomsportslige forhold som fikk mest oppmerksomhet. Ikke det at regjerende Norgesmester vant 1-2 og gikk videre til neste runde. Det som stjal oppmerksomheten var utvilsomt at ukjente gjerningsmenn natten før kampdagen hadde sneket seg inn på Nedre Eiker stadion og spredd enorme mengder poteter utover banen.

Potetstuntet var på alles lepper og dukket opp i samtlige av de store nettavisene utover formiddagen. Ingen hadde anelse om hvem som hadde vært frekke nok til å dumpe tusenvis av poteter på Nedre Eiker stadion, men mistanken pekte i en retning. I retning GodsetUnionen, merkelig nok. Hverken 3050 selv eller politiet hadde noen mistenkte og etter noen timers rydding var rotfruktene fjernet fra banen.

Idrettshistoriker Tom A. Schanke kommenterte den uvanlige hendelsen til NRK og sa han aldri hadde opplevd maken noen gang, og anbefalte de som sto bak om å melde seg for å bli ansatt som PR-sjef i MIF. Schanke var, i likhet med de fleste andre, svært begeistret for opptrinnet som sørget for en medie-dekning av en annen verden rundt hatkampen. Jeg kan forsikre dere alle om at det ikke er aktuelt for noen av de involverte å noen gang jobbe for 3050. Du vet, en gang blå alltid blå. En gang blå, aldri brun.

Det er utrolig hvor mye moro man kan ha det med 900 kilo poteter, en avbitertang og en romslig varebil…