FORVENTNINGER

Endelig er ventetiden over, og det er atter en gang duket for seriestart på Marienlyst. Seriestart for meg er alltid knyttet til sterke forventninger. Forventninger om prestasjoner som kan skape både begeistring på tribunen og tellende resultater i serie og cup. Rett etter årsskiftet ble stort sett forventninger


Av GU-Media.
Publisert: 26. mai 2022.

Endelig er ventetiden over, og det er atter en gang duket for seriestart på Marienlyst. Seriestart for meg er alltid knyttet til sterke forventninger. Forventninger om prestasjoner som kan skape både begeistring på tribunen og tellende resultater i serie og cup. Rett etter årsskiftet ble stort sett forventninger og forhåpninger avløst av frustrasjon og skuffelse.

Tribunerøsten fra søndagens programblad.

Hvem husker vel ikke åpningskampen mot Raufoss i 2002, for å ta et eksempel? Måneder med lengsel etter “live” fotball på Marienlyst og de viktige kampene som skulle løfte Strømsgodset tilbake til det gode selskap i Tippeligaen fikk et skudd for baugen da Raufoss vant 1-2. Deretter gikk det meste galt. Slik holdt vi på noen år, helt til kalenderen viste 9. april 2006.

2006. Året med tidenes mest enorme forventninger. Etter år i bakevja, på randen av konkurs ble klubben reddet av en investorgruppe med Atle Kittelsen i spissen. Guttene hadde simpelthen fått nok av skyggesiden av norsk toppfotball og involverte seg med et klart mål om å gjenreise Drammens stolthet og å bygge et slagkraftig Eliteserielag. Søt musikk i samtlige SIF-supporteres ører!

Etter den lange ørkenvandringen siden nedrykkket i 2001 var hele Drammen sultne på Eliteseriespill og kvalitetsfotball. Å si at de skyhøye forventningene ble innfridd alt i serieåpningen etter 1-1 mot Hødd er kanskje å ta i. Sesongen 2006 derimot svarte til alles forventninger, og ble selvsagt kronet med 1. plass og opprykk. Siden den gang har pilene stort sett pekt oppover og Strømsgodset har tatt nye skritt i riktig retning sesong for sesong.

2010-sesongen kulminerte i et foreløpig klimaks for “nye” Strømsgodset. 7. plass i Eliteserien og Norgesmesterskapet var nok langt bedre enn hva de mest optimistiske tilhengere hadde våget å håpe på før sesongstart. Selvfølgelig skaper deilig etterlengtet sølvtøy forventninger om resultater og nye pokaler til skapet på SIF-huset. Foran årets sesong forventer jeg ikke fremgang fra i fjor, jeg bare håper. Den store Europa League-pokalen vil unektelig ta seg godt ut i skapet på SIF-huset.

God kamp!