Medlemskap i Strømsgodset – Snart årsmøte!

Medlemskap i Strømsgodset – Snart årsmøte!

Visste du at du som medlem i Strømsgodset kan være med å påvirke viktige saker fremover?


Av GU-Media.
Publisert: 21. januar 2024.

Visste du at Strømsgodset er en medlemsklubb og at du som medlem kan være med å påvirke viktige saker fremover?

I Norge har vi en modell ulik de aller fleste land i verden. Kun Norge, Sverige og Tyskland har modeller som skal gjøre det vanskelig for enkeltpersoner, selskaper eller styresmakter å overta fullstendig kontroll over en klubb (selv om det i Tyskland finnes eksempler hvor hor reglene er omgått). Dette kalles av mange for medlemsklubbmodeller. Som medlem kan man fremme saker til et årsmøte, og man kan også stemme på årsmøter. Makta ligger altså hos klubbens medlemmer.

Det som vi kjenner som Strømsgodset Toppfotball har et styre. Dette styret velges på foreningens årsmøte. For å kunne være stemmeberettiget til årsmøtet må man være medlem i Strømsgodset Idrettsforening eller Strømsgodset Toppfotball.

De siste årene har det vært oppe flere saker til avstemming på årsmøter, slik som modellen rundt Blå Magi, klubbens stilling til kamptidspunkter og VAR. 

Vår oppfordring er at alle som heier på Strømsgodset bør være medlem av klubben, og stille på årsmøte for å styrke medlemsdemokratiet! Om du ønsker å være stemmeberettiget på årets årsmøte må du være raskt ute, og under finner du det du trenger for å melde deg inn. 

SPØRSMÅL OG SVAR (les alt før du melder deg inn)

Spørsmål: Når er årets årsmøte?
Svar: Årsmøte for Strømsgodset Toppfotball er planlagt 5. mars

Spørsmål: Hvor kan jeg melde meg inn?
Svar: Du kan melde deg inn her https://www.stromsgodset.no/next/p/6916/bli-medlem-i-sif. Du kan også melde deg inn via https://www.minidrett.no/ og velge enten Strømsgodset Idrettsforening eller Strømsgodset Toppfotball.

Spørsmål: Hva må til for at jeg blir stemmeberettiget på årets(2024) årsmøte?
Svar: Du må ha fylt 15 pr, ha meldt deg inn OG betaltkontingenten 30 dager før årsmøte. Dersom du melder deg inn de neste dagene for å kunne møte på årets årsmøte, bør du også kontakte Strømsgodset Idrettsforening på stromsgodset@stromsgodset.no eller 32 26 57 70 for å få betalingsinformasjon. Om medlem i Strømsgodset Toppfotball kan du kontakte godset@godset.no.

Spørsmål: Jeg betalte medlemskap i 2023, kan jeg stemme?
Svar: Ja. Kontingent for 2024 sendes historisk ikke ut før etter årsmøte.

Spørsmål: Jeg er medlem i Strømsgodset Toppfotball, har jeg stemmerett?
Svar: Ja, både medlemmer i Idrettsforeningen og Toppfotballen følger samme regler.

Spørsmål: Hvor kan jeg melde inn saker til årsmøte?
Svar: Innkalling med informasjon om hvor saker kan sendes legges ut på godset.no. Der legges også årsmøtepapirer ut ca. 1 uke før årsmøtet.

Spørsmål: Hva koster et medlemskap?
Svar: Årsavgift for seniorer er 600 kroner.