Supporter’n Spesial!

Supporter’n Spesial!

I dagens utgave av Supporter’n får du møte vår alles SK (Supporterkoordinator). Her blir du bedre kjent med hans oppgaver både på og utenfor kampdag!


Av GU-Media.
Publisert: 25. april 2022.
Oppdatert: 18. mai 2022.

Navn:
Dag Henning Borg

Hva er en SK?
En SK eller en SLO, er en funksjon i klubbene i Eliteserien og OBOS, og rundt landslaget herrer. Funksjonen, eller rollen, skal være et bindeledd mellom fans og klubb. Oppgaven er to delt. Hva jeg gjør på kampdag, og hva rollen betyr utenfor kampdager.

En typisk kampdag betyr tett dialog med klubben, fansen, NFFs representant, politiet, verter på stadion, PSS, og andre som har funksjoner på kampdag. På kampdag er det viktigste å gjøre kampopplevelsen så god som mulig for flest mulig. Dette er alt fra å få innslippet til fansen til å gå så smidig som mulig, bidra til å hjelpe fans som kan ha glemt billetter eller har ulike behov.

Utenfor kampdager går det mye fritid med på å ha dialog fans og klubb. Her har vi noen langsiktige mål og noen litt mer kortsiktige. Det jeg bruker kanskje mest energi på, er å kontinuerlig prøve å påvirke klubben til å ha fansen i ryggmargen. Hver eneste beslutning klubben gjør er en avgjørelse som kan eller vil påvirke fansen på en eller annen måte. Da er det særlig viktig at klubbe alltid stiller seg spørsmålet «hvordan vil fansen tolke dette? » eller «hvordan vil fansen oppfatte dette? «.

Vi er veldig heldig her i Strømsgodset som har en klubb som er så gode som de er, og de er gode på mange områder – og de er alltid åpen for dialog og utvikling.

Hvor tror du Godset ender opp i år?
Jeg tror alltid vi vinner hver kamp 5 – 0 før kampen er i gang, uansett motstander. Men tabell tips holder jeg meg unna, har kun tippa riktig på oddsen en gang i livet. Og selvfølgelig riktig resultat når Godset vinner 5 – 0.

Hvilken spiller har du mest troen på denne sesongen?
I Godset er det det kollektivet som gjelder, for meg er det når hele laget bidrar og de på banen spiller hverandre gode.

Hva slags grep kan vi gjøre for å få folk tilbake på stadion?
Dette er en nøtt. Mye tror jeg handler om, igjen, å ha fansen i ryggmargen. Det er viktig for de som jobber i klubben og høre på fansen sine ønsker og tilbakemeldinger. Det er de som er på kampene, uansett om man er der som sponsor, Godsetunionen eller sitter der for å se en god kamp. Det er videre viktig at klubben ikke bare hører på, men utfordrer seg selv med handling. Tørre å satse, tørre å feile, og tørre å utfordre de faste rammene.

GU har en målsetning om 1200 medlemmer i år. Hva tror du om det etter 600 medlemmer i 2020 og 900 i 2021?
Alt er mulig, og Godsetunionen er gode på samhold og inkludering. GU skaper en tilhørighet der alle er én. Og det er viktig nå som vi endelig kan være sammen igjen, etter 2 spesielle og ensomme år.

Hvilket tifo show syns du har vært råest fra GU? Trollmannen. Eller kakemonsteret. Også den legendariske «Fred Perry» to stangsen.

Hvilke tribunesanger liker du best?
Her er det mye å velge i, «Det finnes kun et lag for oss». Det er mye kreativitet i GodsetUnionen, så jeg er veldig spent på hva som blir denne sesongens nye hit.