Styret informerer rundt tribunesaken

Styret informerer rundt tribunesaken

Styret informerer rundt tribunesaken og det kommende ekstraordinære årsmøte.


Av Styret.
Publisert: 24. august 2023.

Det er sterke meninger om hvilken tribune GodsetUnionen skal stå på. Det skrives mye i sosiale medier og det er stor debatt blant våre medlemmer. Det har vi respekt for. Men det er samtidig nødvendig å skape ro og forutsigbarhet fremover, slik at GU kan jobbe målrettet videre med vår strategiplan, utvikle tribunekulturen på Marienlyst og støtte Strømsgodset på best mulig vis. Derfor har vi – i samråd med Strømsgodset, valgt å kalle inn til et ekstraordinært årsmøte. Her vil medlemmene stemme for om vi skal ha dagens tribuneplassering de neste 5 årene. Klubben ønsker også at dette spørsmålet avgjøres på demokratisk vis.

I dette innlegget skriver styret om hvorfor vi har valgt å jobbe for å bli værende på dagens tribune. Her finner du også svar på spørsmål som har blitt stilt i ulike kanaler og også GodsetUnionens vedtekter og regler.

· Kapasitet og utvikling: Dagens tribune tar 2046 tilskuere kontra motsatt side som har en kapasitet på 1115 tilskuere. Det er også safe-standings på hele dagens tribune. Noe GU-styret mener er ekstremt viktig for å kalle det en stående og syngende tribune. Samtidig er det et krav dersom Strømsgodset igjen skal spille i europacupen, noe vi håper og tror vi skal klare på sikt. Samtidig er det en fin måte å rekruttere yngre på felt-K der klubben inviterer f. eks en fotballskole eller et ungt fotballag.

· I dag har GodsetUnionen et snitt på 1094 tilskuere (etter 9 kamper), noe som tilsvarer kapasitet på motsatt side, dette med varierende sportslige resultater. Vi har også hatt flere kamper der vi har bikket 1200 på tribunen (Sandefjord, Rosenborg og Vålerenga). Vi håper og tror klubben skal være med å kjempe i toppen igjen. Vi ønsker og bli størst og best mulig, derfor er kapasitet viktig for videre utvikling og fremtiden – det skal være plass til alle.

· Toalett fasiliteter: Det er viktig for oss at GodsetUnionen har gode fasiliteter og god standard. På dagens tribune har vi toalettfasiliteter etter kapasitet. Dersom vi skal stå på motsatt side mener vi det er et absolutt og må utvikle dette området. Da det er altfor få toaletter i forhold til kapasitet.

· Tetting av vegger: GodsetUnionen startet prosessen med tetting av vegger før covid nedstengingen. Dersom vi blir enige om å satse på dagens tribune blir denne prosessen startet opp igjen. Her snakker vi om å tette igjen sidene, bak og montere lydbrytere i taket.

-Strømsgodset har nå har fått etablert familiefelt på felt H som nesten selges ut hver kamp, og som har lett tilgang til kiosk og toalett (som er ekstra viktig for barnefamilier) Det er en stor fordel at dette feltet er nær GU, så dersom vi flytter tribunen må også familiefeltet re-etableres på andre siden. Det vil ta noen år å bygge opp igjen samme oppslutning på et nytt felt (f.eks. A og B).

· Akustikk: GodsetUnionen og tribunegruppa tok sammen med flere Unionister en befaring av akustikkforholdet på begge tribuner. Vi hadde med oss lydteknikker der det blant annet ble konkludert med at dagens tribune har best akustikk.

· Dagens tribune er en tribune: Dette er en tribune vi kan «utforme som vi selv ønsker», etter dialog med klubb og kommune. Her kan vi utvikle alt fra arrangementer graffitikunst og kanskje vi en gang i fremtiden kan vi få opp en pub (dette er noe vi har som mål og en våt drøm om å få til). Når jernbanen stenges og blir lagt i tunnel, fjernes jernbaneskinnene – dette er et stort pluss og vill gjøre området enda mer åpent, synlig og attraktivt. Andre siden er en bygning med tribune og vi må tilpasse oss etter det,det er en fordel der tribunen ligger mellom hall og tribune, og muligheter med telt og andre aktiviteter er mer naturlig pr dags dato.

· Dersom vi lander og får tillitt til å jobbe med dagens tribune kommer vi til å lansere ulike elementer. Dette er under planlegging og er nesten klart. Men vi ønsker og vente med hva dette innebærer til vi har tatt en endelig avgjørelse.

· Motstanderne ser og høres bedre ut på andre siden. Vi er alle enige i at det ser bra ut med en stappfull tribune, og at motstanderne ofte høres bra, dette har nok mye å gjøre med blant annet resultater, medgang, god aktiv jobbing med tribunekultur og mentalitet på tribunen. Dette er også noe vi jobber aktivt med. Det er store bortefølger i Norge om dagen, noe vi hyller! Dersom vi hadde gitt motstanderne vår tribune i dag hadde de fått alle mulighetene dere leser over pluss mye større kapasitet.

· Solsteik vs. Skygge. Vi ser en stor fordel med skygge når vi driver med aktivt tribuneliv. Den gamle tribunen er overopphetet i solvarmen og av erfaring ikke heldig mtp tribuneaktivitet.

· Dagens tribune har mye bedre potensialet når det kommer til tifo-show.

· GodsetUnionen har god dialog med klubben og ønsker at Strømsgodset spiller mot GodsetUnionen i andre omgang.

· GodetUnionen har vedtekter og forholde seg til, disse finner du her. Det er blant annet ikke lov og forhåndsstemme og man kan heller ikke gi fullmakt til andre for å stemme. Dette er en vedtekt som ble innført i forbindelse med dannelsen av GU i 97. Lurer dere på mer rundt dette og hvorfor ønsker vi at dere sender en mail til (Leder@GodsetUnionen.com)

· Klubben kommer også på det ekstraordinære generalforsamlingen.

Vi ønsker å utvikle GodsetUnionen i det vi mener er riktig retning. Vi poengterer at det aller viktigste er og støtte Strømsgodset verbalt og visuelt – uansett tribune, stadion og plassering. Vi ses onsdag 30. august. 18:00.

På vegnet av styret

Truls W. Schøne

Leder GodsetUnionen.